Jul 9, 2012

Membeli-Belah Buku



Alhamdulillah, setelah memecut dari Perak dalam keadaan hampir tiada diriku dialam fana ini, dapat jugak aku beli buku-buku yang aku nak di Pesta Buku Selangor 2012 yang bertempat di Shah Alam Convention Center. Namun, satu buku berkisahkan seorang mujahid agung yang sangat aku kagumi iaitu Al-Marhum Ustaz Fadzil Noor. Aku target nak beli 3 buku jer....tapi ketiadaan buku yang mengisahkan ustaz Fadzil Noor itu telah mentakdirkan aku meningkatkan hasil belian kepada 4 buah buku.

Ok, ni adalah buku yang aku dah plan untuk beli. Pada mulanya aku nak tempah kat saudari Nurshila Sulaiman jer. Tapi bila pikirkan balik, baik aku pi beli sendiri dan alang-alang aku boleh balik kampung sekali. Hikmah yang aku dapat bila pegi beli sendiri ni ialah aku dapat tawar harga setawar-tawarnya.



ni adalah buku yang aku x dapat nak beli. stok taraakkkk!!!

alhamdulillah...=)

alhamdulillah....=)


2 buku lagi ni aku beli dengan hanya sekilas pandang. Memikirkan "my wallet is like onion", aku cadang nak beli salah satu je, tapi aku redah je tatkala memikirkan manfaatnya.



alhamdulillah....=)

alhamdulillah....=)......ok, sila senyap dan jangan komen apa2 terhadap pembelian buku ini. Kalau nak pinjam bagitau jer.

Hurm, purata masa yang aku habiskan untuk mendapatkan ke empat-empat buku ini adalah x sampai setengah jam pun.

Aku masuk, cari booth, aku amik buku, belek-belek, confirm beli, aku bayar, aku blah.

Cuma nak cari booth Jundi Resources tu yang payah sikit.
Jutaan terima-kasih buat saudari Nurshila Sulaiman.

Semoga buku-buku ini meberi 1001 satu manfaat buat diri ini yang jahil.
Wassalam.

No comments:

Post a Comment